Hollandse Nieuwe 2017

Elk jaar wordt traditioneel de eerste vangst haring van het seizoen gevierd met een "Haringparty" in Nederland. De eerste vangst wordt kritisch beoordeeld door de vismeester en gaat het onder de veilinghamer. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe... Op de veilingafslag in Scheveningen gaat jaarlijks rond juni de Hollandse Nieuwe onder de hamer.

 

In 2017 bracht dit vaatje maar liefst 65000 euro op. Dit bedrag wordt veelal geschonken aan een goed doel, dit jaar de Make a Wish Foundation. Nadat de haring is goedgekeurd en geveild zie je op diverse plekken in het land evenementen georganiseerd worden met de haring in de hoofdrol. Als een zeer goede traditie is DE haringparty jaarlijks in het Hilton Amsterdam. Dit evenement is spreekwoordelijk gezegd de aftrap voor de andere evenementen en dit jaar een bijzondere editie, namelijk 25 jaar Hilton Haringparty. Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan.

De haringparty in Amsterdam Zuid wordt georganiseerd door het Hilton Hotel en door Vishandel Jan van As. Naast de diverse gasten van beide bedrijven komt ook tout bekend Nederland (vooral Amsterdam) naar dit geweldige evenement in de prachtige tuin van het Hilton Hotel. Het eerste vaatje wordt met met een enorme show aangereikt aan de General Manager Roberto Payer en directeur Eric van As. Na diverse speeches gaat de haring rond in de tuin en krijgen we een gelegenheid om de oogst van dit jaar te proeven. Lekker vet en vol van smaak!

In de tuin staan nog enkele goede relaties van het Hilton met diverse lekkere andere producten. Zo kun je op het bordes lekkere wijnen proeven van Anfors en ambachtelijke friet. In de tuin was een proeverij van Corenwijn van Bols en Reypenaer kaas, een lekker verfrissend fles Heineken en goede koffie van Illy. De ideale combinatie voor een mooie meet and greet met oude bekenden, branche genoten en vrienden. En dat met stralend zonnig weer en aangename temperaturen maakte deze 25e editie van DE haringparty een zeer geslaagde avond.