48 Hours in the world of Whisky (part 1)

Graag mag ik genieten van een goed glas Whisky. Elk jaar bezoek ik met een aantal vrienden het Whisky festival in Den Haag en daar ontstond het geweldige idee om een reis maken naar de Whisky gronden in Schotland. Uiteindelijk is dat de eerste keuze, maar ja het is een groot gebied dus waar begin je? Na veel inlezen, onderzoeken van mogelijkheden en vele glaasjes verder hebben we besloten om te kiezen voor de SpeySide te kiezen. Samen met onze gids en Whisky Connoisseur Wim Wamelink van Masterclass Bar gaan we ons 48 uur afsluiten in de wereld van Whisky...

Lees meer...

48 Hours in the world of Whisky (part 2)

Na een heerlijke nachtrust is het rustig wakker worden in Grantown-on-Spey. Mijn kamer is rustig gelegen uitkijkend op een klein park. Na een warme douche is het tijd voor een traditioneel Schots ontbijt, met Haggis. Ondanks dat dit misschien niet lekker mag klinken, vind ik wel wat je dit niet mag missen bij een Wkishy trail. Bij ons werd deze geserveerd als een rouleaux en qua textuur deed het mij denken aan een grof burgervlees. Het traditionele ontbijt smaakte mij erg goed moet ik je zeggen, de perfecte bodem voor een bomvolle tweede dag vol met diverse whisky's. Op naar de eerste dram!

Lees meer...

24 Hours; Living in the Bubble...

Het leven van een Foodie is soms één grote bubbel. Ik ga de uitdaging aan om 24 uur mij te omgeven met bubbles. In het najaar van 2018 komt het prestigieuze champagnehuis Moët & Chandon met een volledig uniek en ultiem verblijf.

Voor een periode van slechts zeven weken zal Maison Moët elke vrijdag én zaterdag haar deuren openen voor iedereen die toe is aan een dag ondergedompeld worden in weelderige luxe. Als Foodie on Toer heb ik het voorrecht een van de gelukkigen te zijn en ga ik helemaal op in deze bubbel, dus sluit je ogen en droom je mee....

Lees meer...

Travelspot Wijnregio Zuid Afrika

Wil je graag even meenemen in gedachten... sluit je ogen en denk aan wijnen en wijngebieden. Wat zijn dan de eerste gedachtes die bij je opkomen? Klassieke wijnen of juist de Nieuwe Wereld? In welk werelddeel zit je? Welke landen komen er bij je op?  Zo kwam bij mij Zuid Afrika snel op, begin dit jaar had ik de gelegenheid om het landgoed Steenberg te bezoeken. Het is een onvergetelijke reis geworden, alle ervaringen lees je in deze travel blog...

Lees meer...

24 Hours; on a Farm

Lately you hear the terms like "From Farm to Fork" or "From Bean to Cup" very often. A lot of companies are using these popular terms to express their journey to go back to the roots, back to the things that matters. If you get the opportunity as a foodie to discover yourself what it's like to go back to the things that matters, you get very exited. Recently I received an invitation to experience what it is like to be a farmer for 24 hours. I got the opportunity to work on a ecological farm in Denmark.

This was the start of an incredible journey, read the first blog in this 24 Hours Series where I share my experiences with you what it is like to be a farmer for one day......

Lees meer...

Creating Memories....

Herken je dit? In de huidige maatschappij gaat de tijd zo vlug, iedereen is gehaast en altijd druk. Dagelijks maken we zoveel mee, zoveel indrukken tegelijkertijd om te verwerken. De tijd vliegt en voordat je het weet is het gave food event waar je bent weer enkele weken geleden, is de culinaire ervaring verleden tijd en ben je weer bezig met de volgende beleving die aanstaande is.  Als Foodie kom ik op diverse gave evenementen, eet ik regelmatig prachtige creaties in restaurants en ben ik mij meer en meer bewust van het feit dat je herinneringen moet creëren.

Lees meer...

Foodcity Bologna - "La Grassa"

Na onze Tour d'Italia in de Piemonte in 2015, waar we op bezoek gingen bij het pure ambacht in Italie, vervolgen we onze zoektocht naar écht eten in de omgeving van Bologna. Traceerbaar, lokaal en met respect voor de natuur geproduceerd. Terug naar de bron en herkomst van deze prachtige Italiaanse producten.  Celebrare la vita italiana! 

 

Lees meer...

European Culinary Trophy, jubileum editie

Een veelbelovende naam voor een geweldige kookwedstrijd. Na een jaartje pauze was het strijdtoneel in 2018 weer open voor jonge, aanstormende talenten uit de keuken van de diverse (hotel) restaurants. Op zaterdag 27 januari 2018 opende de Kookfabriek in Amsterdam haar deuren voor de 5e editie van de European Culinary Trophy. FoodieonToer was erbij...

 

Lees meer...

Hollandse Nieuwe 2017

Elk jaar wordt traditioneel de eerste vangst haring van het seizoen gevierd met een "Haringparty" in Nederland. De eerste vangst wordt kritisch beoordeeld door de vismeester en gaat het onder de veilinghamer. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe... Op de veilingafslag in Scheveningen gaat jaarlijks rond juni de Hollandse Nieuwe onder de hamer.

 

Lees meer...

Foodcity Valencia

Herken je dat gevoel van de zon prikkend op je armen? Heerlijk in je korte mouwen naar buiten en genieten van de warme temperaturen, lekker eten en drinken? Eens in de zoveel tijd dan bekruipt mij dit gevoel en wordt het tijd de koffers te pakken. Na de zeer goed bevallen food- & city tour Sevilla vorig jaar waren we er al snel uit dat het Spanje ging worden, Vamos a Valencia!

 

Lees meer...

Foodie on Tour bij Nolet

Als Foodie ben je liefhebber van Food, gaat menig blog ook over eten en bereiden van eten. Maar als we even opzoeken wat de definitie van een Foodie is spreken we over een persoon die een vurig en verfijnde interesse heeft in eten en drinken. Dus ook de beverages horen hierbij. Nu gaat het voor mij niet alleen over eten, maar zeker het component drinken is ook van belang. Veelal is de combinatie toch een huwelijk samen en schrijf ik ook graag over dranken. Onlangs kreeg ik de kans om een kijkje te nemen in de destilleerdij van Nolet samen met enkele ambassadeurs van Reypenaer Kaas.

 

Lees meer...

Waar is de bock?

Hoewel deze zomerse temperaturen je nog niet direct aan Bockbier doen denken, gingen we op deze zonnige dag toch opzoek naar de Bock samen met horecagroothandel De Kweker. Met speciale bussen vanuit Amsterdam en Hoorn werd een groep van 100 klanten opgehaald en naar een geheime locatie gebracht. De locatie was lang geheim gehouden en er mocht geraden worden met als hoofdprijs een kratje Bockbier.

Lees meer...

Ontdek Amersfoort met Foodtour033

Geheel uit het niets ontving ik een uitnodiging voor een foodtour. Het blijkt dat ik via mijn netwerk uitgenodigd was door Krista van Stoer & Smaak. Een mooi initiatief dat zij opgezet heeft samen met Citymarketing033. Voor steden is Citymarketing tegenwoordig van groot belang en niet meer weg te denken, dus een goed idee om diverse bloggers uit te nodigen. En ja hoe kan je je stad beter promoten dan met food en foodbloggers. 

Lees meer...

Laatste route; via de kust naar Noord Toscane

We rijden vanuit Pienza via de heuvels richting de Toscaanse kust om zo uiteindelijk onze lust te maken richting Nederland. Maar voordat het zover is hebben we nog een ruime week te gaan. Naarmate we de kust naderen verandert het landschap van een enorm bergachtig landschap naar een veel vlakker landschap. Het lijkt ook of het nabij de kuststreek groener is. 

Lees meer...

Podre La Saracina in Zuid Toscane

Op ongeveer acht kilometer van het plaatjes Pienza ligt de Agriturismo La Saracina verscholen in de bergen van zuid Toscane. We rijden een via een lange onverharde weg met links en rechts prachtig hoge bomen de berg op naar boven. De auto heeft soms moeite met grip op de weg houden. Boven aangekomen zien we opeens een gebouw staan. Dit moet het zijn... Vanaf het balkon staat de eigenaresse ons al vrolijk toe te zwaaien. Ze komt meteen naar beneden gerent en begroet ons hartelijk. Jeetje dat geeft een warm welkom! Ze vertelt ons in geuren en kleuren met enorm veel passie over haar bedrijf. 

Lees meer...

Food Tour Italy - Chianti Route

Arrivé Castellina in Chianti. Na een goede start in de regio van Modena in de prachtig gelegen Agriturismo Opera2 vervolgen we onze tour door Italië in de richting van Toscane. Hoewel het landschap in de regio Modena wel doet denken aan het Toscaanse landschap is het echte landschap in Toscane erg mooi. We rijden door een geweldig mooie omgeving met telkens een ander vergezicht. Absoluut een plaatje.

 

Lees meer...

Travel Food Blog Italië; Modena-Bologna

De meeste mensen zal dit herkenbaar in de oren klinken. Je gaat op vakantie, maar eerst moet je enkele dilemma's bespreken en overwinnen. Wil je een actieve vakantie of juist weer een relax vakantie? Wil je ver weg of juist dichtbij? Ga je met het vliegtuig of met de auto? Wil je zelf koken of uiteten? Veelal dilemma's voor mensen om over na te denken voordat de vakantie geboekt wordt. De meeste vakanties die ik heb gedaan hebben over het algemeen altijd een relax component in zich, maar afhankelijk van de bestemming is er ook een cultureel aspect aanwezig. Dit jaar ben ik een aantal keren in Italië geweest en stond het al snel vast waar onze vakantie naar toe zou gaan.... namelijk het land van het pure en eerlijke eten. Volg #foodieontoer de komende weken door Italie met deze Travel Food Blog. Viva Italia!!

Lees meer...

Trendtour Berlijn

Vorig jaar om deze tijd stonden we met ruim 100 foodies op Schiphol airport voor de Food-inside-Tour naar Italië. Nu bijna een jaar later gaan we opnieuw op trendtour, deze keer naar de stad Berlijn. Zeer vroeg in de ochtend verzamelen we ons op station Amersfoort voor een verzorgd ontbijt. Het is een gezellig weerzien met m'n nieuwe familie voor dit weekend. De een wat meer uitgeslapen dan de ander, maar een goede kop koffie en een lekkere verse croissant maken het weerzien direct weer ouderwets gezellig.  

 

Lees meer...

Maximaal Genieten

Het voorjaar is in volle gang en de parade met foodtrucks is volop bezig met een tour door Nederland. Nederland veranderd en de Nederlander zoekt de gezelligheid buitenshuis op. Veel food festivals vieren dit jaar een jubileum editie en groeien jaar op jaar aan populariteit. Naast het fenomeen mobiele food presentatie is het ook meer en meer een Meet & Greet met vrienden. Een gave ontwikkeling, maar voor menig foodie geen gelegenheid meer om een blog over te schrijven. Als er dan nieuwe initiatieven komen dan wordt je toch nieuwsgierig om te gaan kijken.... 

Lees meer...

Smaak van Italië

In het derde weekend van mei kleurt het Kasteel de Haar in Haarzuilens in de kleuren, groen-wit-rood. Tijdens dit weekend is het veel bezochte Italië Event neergestreken in de kasteeltuinen. Een waar paradijs voor de food liefhebber en Italie minnend Nederland. In de parken rondom het kasteel kun je al het goede van Italie ervaren. Of je nu van auto's of Italiaanse design houdt of dat je opzoek bent naar lekkere foodgerechten... je kunt het allemaal vinden op dit evenement. Het afgelopen jaar heb ik een paar keer de kans gekregen om naar dit prachtige land af te reizen en opzoek te gaan naar kleine ambachtelijke producenten. Een geweldig land in alle facetten, dus was het een logische keuze om dit Italië event te bezoeken..

Lees meer...