Creating Memories....

Herken je dit? In de huidige maatschappij gaat de tijd zo vlug, iedereen is gehaast en altijd druk. Dagelijks maken we zoveel mee, zoveel indrukken tegelijkertijd om te verwerken. De tijd vliegt en voordat je het weet is het gave food event waar je bent weer enkele weken geleden, is de culinaire ervaring verleden tijd en ben je weer bezig met de volgende beleving die aanstaande is.  Als Foodie kom ik op diverse gave evenementen, eet ik regelmatig prachtige creaties in restaurants en ben ik mij meer en meer bewust van het feit dat je herinneringen moet creëren.

Misschien klinkt het herkenbaar, je zit in een fine dining restaurant en heerlijke gerechten worden geserveerd, elk met veel beleid en doordachtheid opgemaakt. Na de uitleg van de gastheer wordt er een foto geschoten van het gerecht als herinnering voordat je begint met proeven. Of als je op reis bent probeer je de indrukken vast te leggen met je camera, om later de foto's op je telefoon nog eens na te kijken. Als Foodie is dit is dit wekelijkse kost, niet alleen voor mijn blog probeer ik foto's te maken, maar ook om indrukken vast te leggen om later weer te gebruiken. Veelal blijven deze herinneringen digitaal opgeslagen in een archief.

Terwijl als ik terug denk aan vroegere tijden, je enorm lang kon zitten achter een fotoboek om je foto's in te plakken, te voorzien van grappige teksten of uitleg. Soms verlang je terug naar deze vroegere tijden. Een boek dat je met enige regelmaat uit de boekenkast kon pakken om door te bladeren en herinneringen op te halen. In de tegenwoordige tijd is dat nog steeds mogelijk, misschien juist wel weer leuker geworden omdat alles tegenwoordig digitaal is.

 

Na een culinaire wijnreis door de regio van Kaapstad, Zuid-Afrika, kreeg ik via mijn website een verzoek van Linda van De Fotofabriek of ik een fotoboek wilde maken van mijn ervaringen. Ik was blij verrast door de vraag en meteen enthousiast. Een herinnering van een prachtige reis die gewoon in de boekenkast kan komen te staan tussen alle reisboeken als naslagwerk. Graag wil ik jullie meenemen in mijn ervaringen. Op de website van www.fotofabriek.nl heb je ruime keuze uit diverse mogelijkheden om je herinneringen vorm te geven. Of het nu gaat om fotoboeken, wanddecoratie, agenda of andere producten..... alles is mogelijk. 

 

                               

 

Zelf heb ik gekozen voor een fotoboek, via de link https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ kun je eenvoudig jouw gewenste fotoboek kiezen. Met harde of zachte cover, ringband, vlakliggend of juist niet. Je moet hier wel even over nadenken wat het beste past, maar daarna wijzen alle stappen voor zich. Kies je formaat, de mogelijkheid of je dit offline of online wilt doen en je kunt beginnen met het creëren van je herinneringen. Zelf kies ik voor de offline modus, na het installeren van de software doorloop je eenvoudig het menu en kun je aan de slag.

Het programma is goed en overzichtelijk opgezet en beschikt over veel opties om je fotoboek vorm te geven. Je begint met de keuze om zelf je boek vorm te geven of dat je gebruikt maakt van enkele voor geprogrammeerde sjablonen. Maak de koppeling met de map waar je de foto's hebt opgeslagen en selecteer de foto's die je graag in het boek wilt hebben. Je kunt ervoor kiezen om alle foto's door het programma in de door jou geselecteerde volgorde toe te voegen, maar je kunt dit ook zelf doen. Per pagina kun je het sjabloon aanpassen, bewerken en teksten toevoegen. Een mooie achtergrond erbij en zo creëer je in een aantal stappen je eigen boek met herinneringen.

Mijn ervaring was dat dit programma niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, het is vooral leuk om te doen, omdat je de momenten weer herbeleeft. Ik waande mij weer even terug in de tijd. Je kunt zelfs aan meerdere projecten tegelijk werken. Door deze tussentijds op te slaan heb je alle tijd om creatief te zijn. Als je klaar bent met je ontwerp dan kun je deze via de button 'bestel product' bestellen. Daarna gaat De Fotofabriek aan de slag om jouw ontwerp vorm te geven en te drukken. Tijdens dit proces wordt je goed op de hoogte gehouden van de laatste status en enkele dagen later lag het fotoboek al op m'n deurmat.

 

                                                                                           

 

Het herbeleven van de herinnering kan beginnen! Met een goed glas Zuid Afrikaanse wijn wanen we ons terug in de tijd..... 

Ik kan het echt iedereen aanraden om een fotoboek te maken van je vakantie, evenement of een andere bijzondere ervaring. De Fotofabriek heeft hier een brede keuze van mogelijkheden, voor mij als Foodie in ieder geval een overweging om vaker gebeurtenissen te bundelen. Ik wil tot slot de Fotofabriek bedanken voor deze mogelijkheid voor het maken van dit fotoboek. It is all about creating memories!

Nieuwsgierig geworden of wil je het zelf ook graag uitproberen? Kijk dan eens op www.fotofabriek.nl.

#foodieontoer