Maximaal Genieten

Het voorjaar is in volle gang en de parade met foodtrucks is volop bezig met een tour door Nederland. Nederland veranderd en de Nederlander zoekt de gezelligheid buitenshuis op. Veel food festivals vieren dit jaar een jubileum editie en groeien jaar op jaar aan populariteit. Naast het fenomeen mobiele food presentatie is het ook meer en meer een Meet & Greet met vrienden. Een gave ontwikkeling, maar voor menig foodie geen gelegenheid meer om een blog over te schrijven. Als er dan nieuwe initiatieven komen dan wordt je toch nieuwsgierig om te gaan kijken.... 

 

Zo werd ik geattendeerd op een nieuw foodtruck festival in Midden Nederland. Het doorgaans zo rustige Maximapark midden tussen Utrecht en Vleuten, waar je veel hardlopers, wandelaars en hondenbezitters ziet, wordt nu omgedoopt tot Foodies Paradise. "Genieten van de allerlekkerste, ter plekke vers bereide culinaire verrassingen. Natuurlijk met liefde en plezier klaargemaakt door foodtrucks, mobiele cateraars en lokale ondernemers. Van de beste classics en streekproducten tot de meest verrassende gerechten. Bovenop ook de meest sprankelende drankjes. Van hartige fingerfood tot zoete desserts: er is voor elk wat wils!" Maximaal Genieten dus!

Dit klonk zeer veel belovend en wekte mijn nieuwsgierigheid dus in het drukke derde weekend van mei maakte ik mij op om maximaal te gaan genieten... Helaas speelde het weer deels parte, maar de zaterdagavond was het droog en goed weer om te gaan. Aangekomen bij het terrein was het gigantisch druk. Een lange wachtrij voor de kassa voor de munten. Aangekomen op het terrein wemelde het van de mensen. Overal zaten mensen gezellig met elkaar te praten, kinderen huppelden vrolijk rond op het terrein. Qua sfeer perfect en met veel enthousiasme lopen we verder langs de food trucks. Overal zie je lange wachtrijen voor eten en drinken. Willen we iets gebruiken wordt het aansluiten tot achterin de rij. Ondanks de frustraties van menigeen in de rijen, was iedereen er toch gematigd onder. Je wilt per slot van rekening toch iets eten, maar een teleurstelling was het wel. Na ruim een uur wachten bij menig food truck konden we eindelijk genieten van het eten en drinken. Het eten smaakte goed dat moet ik zeggen, maar ja het mooie van de food truck festivals is dat je overal kleine hapjes haalt. En met de wetenschap dat je weer een uur in de rij kunt gaan staan dat nodigde niet echt uit om eerlijk te zijn. Dat vond ik jammer.

Het festival was qua aanbod zeer divers opgezet met zowel gezonde voeding als een lekkere zak frites. Dus daarin is de organisatie zeer zeker geslaagd, complimenten! Echter was bij menig foodtruck de voorraad ruim voor sluitingstijd op dit plus het lange wachten maakte dat je niet "Maximaal" kon genieten op dit festival. Onbegrijpelijk, want het fenomeen Foodtruck festival is niet nieuw, mensen komen met een bepaald verwachtingspatroon en daar horen extreem lange wachtrijen en voortijdig out of stock niet bij. Hoewel de spreuk: " You never het a second chance to make a first impression", vaak de waarheid is, hoop ik dat de organisatie hier voor volgend jaar iets mee doet..., anders zie ik het somber in voor een volgende editie.

Fotoimpressie: