Wanneer we met onze limousine de oprijlaan van het landgoed op rijden komt het statige landgoed huis van Parc Broekhuizen in zicht. Parc Broekhuizen is een prachtig landgoed in Leersum (Utrecht) waar heden en verleden op een inspirerende manier samenkomen. Het gebied draagt honderden jaren geschiedenis met zich mee, maar het interieur is van alle moderne gemakken voorzien. Die mix maakt Parc Broekhuizen de perfecte match voor Moët & Chandon. Een historische knipoog kan natuurlijk niet uitblijven: de suites dragen de namen van belangrijke figuren uit de geschiedenis van het champagnehuis. Van Madame de Pompadour tot Jean Remy Moët, elke suite brengt een bijzonder stukje beleving met zich mee. Bij aankomst wordt de autodeur opengehouden en krijgen we onze eerste glas Champagne reeds aangereikt. Dit worden 24 uur van geweldige ervaringen!

                                                                   

We checken in in onze suite en frissen ons op voor een champagne proeverij. Hier worden we meegenomen in de wereld van champagne, maar specifiek in de wereld van Moet & Chandon. De 3D film waarmee we starten is zo gaaf gemaakt dat het lijkt alsof we in Epernay zijn. Als we kort daarna de eerste champagne proeven wordt de beleving helemaal allround. Monsieur Moet neemt ons in een bevlogen verhaal mee op Champagne reis en we proeven nog diverse andere soorten uit het huis. Wow, het is nu al te gek en we zijn pas begonnen aan onze reis.

Na de proeverij praten we nog wat na met de andere gasten en is het tijd om klaar te maken voor het diner, voor de dames chique en gala en voor de gents black tie, absoluut in stijl. Voor de dames is alles uit de kast getrokken, de visagie is aanwezig voor een kleine touch up, werkelijk aan alles is gedacht. Monsieur Moet heet ons van harte welkom en opent de deuren van de dining room. Een prachtig gedekte tafel straalt voor ons, afgewerkt met mooie bloemstukken.

                                                                

De setting is geweldig en iedereen ziet er prachtig in style uit. Kort daarna beginnen we onze culinaire reis, uiteraard vergezeld van bubbels bijpassend bij elke gang. Het diner dat wordt geserveerd is mede de signatuur van Jacob Jan Boerma. Jammergenoeg was hij zelf niet op Parc Broekhuizen, maar zijn signatuur is duidelijk te proeven. Gang na gang komt en het wordt een zonnige beleving. Wat een mooie gerechten krijgen we te proeven, absoluut top.

Na het diner gaan we richting de lounge voor een afsluiting in style. Een mooie keuze uit meer champagnes of iets sterker. Wij besluiten onze avond af te sluiten met een heerlijke whisky en cognac in combinatie met een sigaar. Buiten op een van de bordessen van het prachtige landgoed Park Broekhuizen voel ik me echt even een landheer. Wow, wat een geweldige avond tot nu toe... en er is een mogelijkheid door te gaan, want de nachtbioscoop gaat zo open. 

De nachtrust is wat kort, maar de koninklijke bedden in de suite liggen voortreffelijk. Het is geweldig wakker worden op een landgoed, de eerste stralen van het ochtendgloren wringen zich door de kieren van de luiken heen. Buiten is het fris, de dauw hangt nog half over de velden. Dit geeft een mysterieus gezicht, dit is echt in style wakker worden! Tegelijkertijd realiseer ik mij dat deze beleving al weer op het einde loopt. Alleen nog het ontbijt en dan.... ik dwing mijzelf daar nu nog even niet over na te denken.. Niet veel later wordt er op de deur geklopt en wordt het ontbijt geserveerd. De geur van vers gebrande koffie vermengd met geuren van getoast brood zweven door de kamer. We sluiten deze onvergetelijke ervaring af, terwijl we van het grote bed over de tuin uitkijken, dit had ik voor geen goud willen missen. Zo komt er een einde aan deze droom... uhm..bubbel... Many thanks #maisonmoet

 

#foodieontoer