ECT Kookfabriek 2015

Voor dag en dauw ging de wekker vandaag. Vol energie spring ik mijn bed uit, want vandaag is het wedstrijddag! Vlug een boterham smeren en een kop koffie opdrinken en hup onderweg naar De Kookfabriek in Amsterdam. Aangekomen bij Breukelen begint het behoorlijk te sneeuwen, wat de reis enorm vertraagt…want we willen op de wedstrijddag bijtijds arriveren.

Aangekomen bij de Kookfabriek is het al lekker druk met collega suppliers die ook de sneeuw getrotseerd hebben om bijtijds te zijn. Na een korte briefing gaan we met elkaar de versmarkt opbouwen waarin de chef’s later hun inkopen kunnen doen voor de kookwedstrijd. Binnen no time stond er vanuit het niets een mooie vers presentatie, van AGF, brood, vlees, kaas tot vis. Voor een mooie compilatie check bijgaand filmpje: 

Om klokslag 9 uur kwamen de diverse kookteams binnen om de werkbanken in te nemen. Tijdens de European Culinairy Trophee is er voor zowel de keukenbrigade als de zwarte brigade een wedstrijd. De keukenbrigade dient een voor-, hoofd- en nagerecht te maken, waarbij de jury let op verschillende bereidingstechnieken, maar ook op het component waste. Voor de zwarte brigade is de wedstrijd opgebouwd uit meerdere onderdelen, waaronder een warenkennistest en een wijnproeverij. Daarnaast wordt er door de jury gelet op het indekken van de tafel en uitserveren van de gerechten.

Diverse prachtige gerechten zijn er geserveerd, waarbij het opvallend was dat de menu’s van enkele hotels totaal niet aandeden als een hotelmenu, maar dat je die meer in een a la carte restaurant zou verwachten. Voor een uitgebreid fotoverslag verwijs ik je graag naar het fotoalbum (invoegen link naar fotoalbum). De uiteindelijke winnaar van deze competitie was Intercontinental Amstel Hotel uit Amsterdam. Terugkijkend op een zeer geslaagd evenement hebben we dag feestelijk afgesloten met champagne…. Tot volgend jaar #ECT2016