De Markthal Rotterdam

Ondanks dat de Markthal in Rotterdam al enige tijd open was en ik er zeer veel positieve berichten over gehoord had, was het er nog niet van gekomen om een bezoek te brengen aan deze enorme markthal. Op drie januari heb ik een bezoek gebracht aan deze markthal.

Als je Rotterdam in komt rijden kun je de markthal eigenlijk al niet missen. Een architectonisch hoogstandje en zeer kleurrijk gebouw wat de skyline van Rotterdam net zo goed markeert als de Erasmusbrug en de Red Apple. Een markant gebouw aan de buitenkant.

Als bezoeker ideaal met een ondergrondse parkeergarage, wat voor mij drempelverlagend werkt. Je parkeert je auto onder de markthal. Met veel enthousiasme en verwachting baande ik mij een weg door de menigte mensen naar de marktvloer. Aangekomen op de marktvloer wordt je overdonderd door de combinatie van de kleuren van het gebouw aan de binnenkant en de diversiteit aan marktstands. De opzet van het gebouw spreekt mij in ieder geval enorm aan en geeft mij de energie de marktvloer op te willen gaan om de diverse stands te bekijken en te producten te zien, ruiken en proeven.

Om er zeker van te zijn dat geen enkele stand overgeslagen wordt, eerst maar een routing bedacht. Wauw, wat een diversiteit aan producten tref je hier aan. Van de bekende concepten met rustiek brood van Le Perron, Mediterrane specialiteiten bij Pinchos, prachtige vleeswaren bij ChateauBriand, tot vergeten groenten van Rungis, zelfs de Rotterdamse Schmidt Zeevis is hier vertegenwoordigd.

Uiteraard naast diverse aanbod, al dan niet lokaal, van zuidvruchten en noten, patisserie, koffie, chocolade…teveel om op te noemen. Oh ja en ook kaas mag niet ontbreken als productgroep in de markthal. Enkele bekende concepten als Cheese & More en de Rotterdamse Oude, maar ook een uitgebreider assortiment van o.a. boerenkazen en geitenkazen bij Cromwijk Doc. Overal kun je proeven en probeert men met veel liefde en passie hun producten aan te prijzen. Tussen de stands door en aan de zijkant van de hal zit diverse horeca waar je op je gemak kunt genieten van lekker eten en drinken tijdens je inspiratietour. Als foodie wordt je hier vrolijk van!

Net als op de traditionele markt van vroeger vind je in deze moderne overdekte markthal alle productaanbod terug alleen dan in een modern jasje. Het winkelen, struinen langs de kramen, proeven, inspireren nieuwe stijl, zeg maar de 2.0 versie van marktbeleving. Met een kofferbak vol met mooie, heerlijk geurende producten rij ik weer naar huis na deze inspiratietour en moet ik constateren dat Nederland een trekpleister rijker is die je mag vergelijken met markten als Borough Market in London, Mercat de Santa Catarina in Barcelona of de overdekte markthallen in Kopenhagen. Hoewel ik in al m’n enthousiasme ook eerlijk moet durven zijn, in Londen en Barcelona had ik wel meer het marktgevoel, maar deze gedachte mag de pret niet drukken. Als Nederland kunnen we trots zijn op de Markthal!

De Markthal Rotterdam
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam
http://www.markthal.nl/