Fucking Perfect - de meester in actie

Hoewel de docu-film Fucking Perfect van Sergio Herman al enige tijd geleden in première is gegaan, stond deze film hoog op mijn bucketlist. Helaas was het er steeds niet van gekomen, maar gisteren spontaan besloten om te gaan kijken met enkele foodie-vrienden. Met hoge verwachtingen betraden we het filmhuis.....

De gehele film heb ik met een zeer grote big smile op mijn face zitten kijken. Wat een geweldig genot om deze drie sterren chef aan het werk te zien!! De gedrevenheid en passie voor zijn vak, de perfectionist aan het werk.... wat een vakman!

In de film maak je kennis met de mens Sergio Herman, wie is deze chef, wat drijft hem en hoe gepassioneerd hij is. De film is zo opgenomen dat je het gevoel hebt dat je enkele tijd met hem mee loopt en een kijkje krijgt in zijn leven. Niet alleen zakelijk maar ook privé. De documentaire geeft een mooi beeld van een meester in actie en een inkijkje in zijn creatieve brein.

Tegelijkertijd durft Sergio zich ook heel kwetsbaar op te stellen. De impact van presteren op dit Champions League niveau op zijn privé leven, de tol die weinig uren slaap vereist of zijn interne worsteling met zijn gevoelens om te stoppen met restaurant Oud Sluis. Een restaurant waar hij opgroeide en waar zoveel emoties en herinneringen liggen. Deze kwetsbaarheid maakt hem heel puur en echt, waardoor de film prachtig is.

Wel moet ik zeggen dat het absoluut topsport is om op dit niveau te presteren. Op elk moment moet alles Fucking Perfect zijn. En daar blijft het niet bij, je moet constant bezig blijven, dit maakt de film ook duidelijk … het lijkt wel alsof Sergio zijn gedachten nooit stil staan. Of het nu met het verfijnen van zijn creaties, het bedenken van nieuwe gerechten of zijn nieuwe uitdaging The Jane in Antwerpen, hij lijkt altijd bezig met de volgende stap. 

Zeer inspirerend om een gepassioneerd persoon zo bevlogen bezig te zien zijn met zijn vak. Als foodliefhebber wordt ik hier enorm enthousiast van. Hoewel beide restaurants al op mijn bucketlist stonden, heb ik ze na het zien van deze film bovenaan geplaatst. Dit wil ik absoluut zelf een keer beleven. Dat zou pas echt fucking perfect zijn!

Film nog niet gezien? Bekijk hier de trailer

 

#kaasboerontour