Culinaire ontdekkingsreizen; Vandaag ’t Amsterdammertje

Hoewel we onszelf afgelopen jaren wel vaker trakteerden op een heerlijk diner in een sterrenrestaurant of bib gourmand, is dit de eerste sinds #kaasboerontour live is. Dit geeft zeer mooie input voor een nieuwe blog rubriek,  Culinaire ontdekkingsreizen. Vandaag ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht.

Na een drukke week bomvol inspiratie, zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen, is er niets leuker om jezelf te kietelen. Deze keer werd ik meegenomen naar ’t Amsterdammertje. Aangekomen in het pittoreske Loenen aan de Vecht zien we het prachtige pand waar dit restaurant huist zal liggen. De eerste aanblik is goed en hoewel we er al erg veel zin hadden, nam dit alleen maar toe.

 

 

Bij aankomst worden we enthousiast begroet door eigenaar en chef-kok Andre Gerrits. Een warm welkom, maar absoluut niet stijf. Achteraf zou toen hij vertelde dat zijn vrouw uit het Caribisch gebied komt begrepen we het helemaal…. Een warm welkom en een soort gemoedelijk thuis gevoel van hospitality. Dit deed ons direct in gedachten terugvliegen naar Curaçao, waar we 9 weken geleden nog waren en alleen maar soortgelijke ervaringen hadden… Absoluut een goede start van onze ontdekkingsreis.

Bij binnenkomst valt direct de sfeervolle inrichting op.  De tafels zijn zo neergezet dat er voor een tweetje of viertje intimiteit gecreëerd wordt. Met een prachtige open keuken en een grote wand vol met wijn- en champagne flessen is de sfeer meteen goed neergezet. Keurig worden we naar onze tafel begeleid en gaan we op reis…

Na een heerlijk aperitief en brood van Menno komt chef-kok Andre met de eerste amuses. Dit is de start van onze reis die begint in Frankrijk met een gepocheerd eitje gevuld met diverse smaken, echt een verrukkelijke start. We stappen weer in het vliegtuig en vliegen door naar het Caribische gebied, hier krijgen we een speciale message in a bottle. Het gave van deze fles is dat deze voor de helft open kan en hierin treffen we na het lezen van de boodschap een heerlijke amuse aan, typische smaken uit het Caribisch gebied. We vervolgen de Amuse reis naar Italië voor een home made mini pizza en sluiten de reis af in België, met een mini Belgische wafel met gerookte paling. De start is veel belovend en napratend over onze eigen heerlijke reis door het Caribische gebied wachten we in spanning op de volgende bestemming. 

 

                                                                           

 

Het voorgerecht was echt een plaatje geserveerd op een prachtig servies. Een mooi kleurpallet op het bord. Niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook erg lekker op de tong. Samen met de heerlijke witte wijn die erbij gereserveerd werd, werd onze reis zeer goed voortgezet.

 

 

Het eerste tussengerecht bestond uit een miniatuur exemplaar en een grotere variant. Een mooie combinatie van tonijn met groene asperges en stukjes kreeft met een lekkere kreeftmayonaise. Erg smullen! Het tweede tussengerecht was ook zo’n kleurrijk plaatje. De asperges waren boterzacht, heerlijk.  Dit heerlijke visgerecht was erg goed in balans en heerlijk van smaak. Gecombineerd met een licht droge Weisburgunder uit de Rheinland Pfalz maakte dat dit visje erg goed zwom. Mooie combinatie.

 

                                                               

Het hoofdgerecht was heerlijk gegaarde eend met eigen gemaakte chocolade poeder. Deze roostert Andre zelf. Afgemaakt met Asperge elementen en zachte peer blokjes maakt dit gerecht een verfijning voor de tong. Samen met de heerlijke stevige rode wijn die erbij geserveerd werd, was dit hoofdgerecht absoluut genieten!

 

 

Deze eerste culinaire ontdekkingsreis was zeer geslaagd. Vriendelijke en kundige bediening, mooie wijnen uitgezocht bij de gerechten en zeer creatieve gerechten uit de keuken, die niet alleen een plaatje op het bord waren, maar ook een diversiteit aan smaken in de mond, alsof engeltjes…... Absolute klasse en absoluut een aanrader voor een bezoek. Bij vertrek kregen we beiden de Kome Dushi als bedankje, dit maakt deze avond compleet en helemaal top!!   

           

                                                                      

 

Restaurant ’t Amsterdammertje - Rijksstraatweg 119 - Loenen aan de Vecht - www.restaurantamsterdammertje.nl/

#kaasboerontour