Travelblog Sevilla

Buenos dias Sevilla!! Wakker worden in Spanje, na een goede nachtrust gaan we op zoek naar een ontbijtlocatie. In Spanje eet men net als in andere steden ook buiten de deur, net als in New York en London. Gisterenavond reeds een mooie bakkerij en patisserie gespot achter de kathedraal La Giralda aan de Avenidas de la Constitucion, genaamd Horno de San Buena Ventura. De perfecte locatie voor een traditioneel Spaans ontbijt. 
 
 
Horno de San Buena Ventura is een goed verzorgde zaak waar de geuren van vers gebrande koffiebonen en warme broodjes en gebak je tegemoet komt. Je kunt kiezen om te gaan zitten, binnen of buiten op het terras of om aan de toog staand koffie drinken en een tostada yamon serrano te nuttigen. Veel locals lopen hier binnen om dag door te spreken of vrienden te ontmoeten tijdens een ontbijtje. Dit geeft gezellige sfeer in je zaak. Na het ontbijt lopen we richting de rivier, waar we worden verwacht voor een ontdekkings fietstocht met Baja Bikes door de stad. Met een leuke kleine groep vertrekken we op de fiets onder begeleiding van onze Vlaamse gids Elke op weg naar de highlights.
 
In deze Tour starten we bij de brug die Sevilla en Triana van elkaar scheidt. Aan de overkant van de brug, puente de triana, treffen we de bekende foodmarkt Mercado triana. Een overdekte foodmarkt die tot een uur of twee geopend is. Een mooie stop om de volgende dag mee te beginnen. Vanaf de kade hebben we een prachtig zicht op Sevilla, met Torre del Ore en de beroemdste arena van Spanje, La Real Maestranza. Hoewel in veel steden het echte stierenvechten niet meer toegestaan is, is deze omstreden sport in Sevilla nog enkele keren per jaar te bekijken. We fietsen verder langs palacio de Sel Talmo. Het zonnetje brandt lekker op de huid en het fietsen in een stad als Sevilla gaat zeer goed. Een gave beleving waarbij we diverse highlights bezoeken. Onze gids Elke weet overal leuke anekdotes en achtergrond informatie te vertellen waardoor je in korte tijd veel over de stad en zijn rijke verleden leert kennen. Voor een foto impressie van de highlights verwijs ik graag naar de fotocollage onderaan deze blog. De Tour eindigt bij het prachtige Plaza de España.  Een gebouw dat is gebouwd voor de Ibero-America tentoonstelling in 1929. Wat een plaatje is dit zeg, prachtige mozaïek en ceramiek als versiering op de muren en bruggen. Het tegenover gelegen parc Maria Luisa is onze laatste stop. Dit park is speciaal aangelegd voor deze tentoonstelling van 1929 en beschik tover diverse paviljoens die uit deze tijd stammen. Een mooi park om volledig tot rust te komen. Van hieruit gaan we terug naar het startpunt.
 
 
We lopen terug naar de wijk Santa Cruz en laten deze geweldige highlights nog even passeren tijdens een lekkere lunch bij Bar Moderna. Aan dit Spaanse leven kan je zeer goed wennen, zeker als de middag afgesloten kan worden met een siësta in de zon aan het zwembad bij het hotel. De avond is begonnen en we starten deze goed met een drankje op een van de vele roof terrassen in de stad, bij EME. Deze club is zeer hip en beetje van zien en gezien worden, maar met prachtig uitzicht over de toren van de kathedraal. Ze beschikken over een uitgebreide cocktail kaart en diverse Gins. Na mijn bezoek aan het Jenever Festival bestel ik hier twee Gin Tonics. Absoluut de moeite waard om hier een bezoek te brengen. De ondergaande zon en het uitzicht maken de iets te prijzige cocktails meer dan goed. 
 
Na een paar drankjes gaan we naar een van de vele leuke restaurantjes in de wijk Santa Cruz en belanden bij SAN Marco. Een prachtig restaurant in een oude kelder waar je de avond goed kunt afsluiten met een Spaanse maaltijd en heerlijke cava. 
 
Foto impressie Sevilla: