Food tour Sevilla

Marktdag: De laatste dag van ons culturele en culinaire bezoek aan Sevilla breekt aan. Vandaag is het marktdag voor Mercado de Triana. Net als in de voor ons bekende markthallen kun je hier ook goed ontbijten. Vamos a mercado de Triana...
 
 
De temperatuur is zo 'ochtends vroeg nog zeer aangenaam in de stad. Voordat we naar de markt lopen bekijken we eerst de Kathedraal. 's Ochtends als deze net open gaat is dit toch echt het beste. Zo voorkom je dat je in lange wachtrijen moet staan om überhaupt binnen te kunnen komen. Het is een imposant bouwwerk en absoluut een bezoek waard. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld met vijf schepen en prachtig glas in lood. De toren is bijna honderd meter hoog en een belangrijkste markeerpunt in de stad. Het verhaal gaat dat Colombus, de ontdekkingsreiziger, begraven ligt in de kathedraal. Aan de buitenkant is de prachtige architectuur te zien en kun je afvragen of Gaudi hier zijn inspiratie opgedaan heeft voor zijn ontwerp van de Sagrada Familia. Absoluut de moeite waard.
 
We lopen over de Puente de Triana, te herkennen aan drie grote bogen, naar de overdekte markthal. De Mercado de Triana is een van de oudste markthallen en direct bij binnenkomst proef je de sfeer van een traditionele markt. In een grote koele hal staan diverse aanbieders met een prachtig aanbod verse producten. Als foodie kijk je je ogen uit, een walhalla.  De lokale bevolking komt al vroeg naar de markt om hun inkopen te doen. Diverse vis, schaal & schelpdieren worden aangeboden. Iets verderop hangen grote hammen te drogen. Het fruit dat aangeboden wordt oogt zeer kleurrijk en fris. Overal kun je proeven voordat je wat koopt, echt een beleving! Dit is nou het marktgevoel wat je verwacht bij een Mercado, verse producten van topkwaliteit en de ambachtsman of vrouw die zijn waar aanprijst. Als ik dit vergelijk met andere markthallen dan mis ik die beleving. Dus absoluut de moeite waard om inspiratie te snuiven hoe het ook kan.
 
 
Via het mooie centrum komen we uit bij La Campana. Dit is de bekendste patissier van Sevilla met een ruime keus aan patisserie, gebak en ijs. Een mooie authentieke zaak die voor menig foodie een bezoek waard is. Indien je bij la Campana iets verder doorloopt kom je ook de indrukwekkende Metropol Parasol tegen. In de volksmond wordt dit bouwwerk ook wel Las Setas (de paddenstoel) genoemd. Onderweg spotten we nog enkele leuke concepten als The Good Burger, een gezonde variant van de bekende burgerketens en prachtige koekjessalon. Ook de oudste kruidenierswinkel van Sevilla Casa Moreno mag niet ontbreken op je must visit lijst. 
 
Na deze mini Culi Tour lopen we terug naar het paleis Real Alcázar om een bezoek te brengen aan deze prachtige koninklijke tuinen. Het blijft altijd fascinerend wat een oase van rust in een grote stad zo'n park kan zijn. Of het nu Central Parc in New york is of  het Parco del Valentino in Turijn, het lijkt alsof je de stadsdrukte even kunt ontvluchten. Dit paleis Real Alcázar en zijn tuinen is absoluut een bezoek waard. Na deze indrukken is het tijd om terug te keren naar de bekende tapas straat. Hier genieten we in de zon van een heerlijke lunch met 37 graden om daarna traditioneel de Spaanse siësta te gaan volgen. Na deze korte break starten we de avond bij een traditionele tapas bar waar alle locals ook de avond starten voordat ze gaan flaneren en eten. Alvaro Perigil is een klein barretje waar je gezellig staand je drankje doet en ondertussen bijkletst met bekenden,  Meet and great op z'n Spaans.
 
Omdat we tot op heden elke avond tapas gegeten hebben, besluiten we eens wat anders te gaan eten. Wat opvallend is dat de stad erg veel tapas barretjes kent, alleen dat de variëteit beperkt is. De doorsnee kaart is bij velen gelijk. Na enkele dagen dan wil je echt weer wat anders. In de bekende tapas straat zit een goed aangeschreven Italiaan, L' Oca Giuliva genaamd. Aan de buitenkant ziet dit restaurant er misschien minder uitnodigend uit, maar dat veranderd als je binnenstapt.  We stappen binnen in een originele Italiaanse huiskamer, mooi en netjes afgewerkt, een hele goede en gezellige sfeer. Ook de kaart is traditioneel Italiaans. 
 
We starten met een proeverij 'degustazione' van diverse hammen en uiteraard kazen, dit alles onder begeleiding van lekkere Italiaanse wijn. De kaart is uitgebreid in zowel anti pasti, secundi als hoofdgerechten. Ook de bediening is zeer netjes, snel en accuraat. Ze zijn echt met de gasten bezig, zoals het hoort uiteraard, maar helaas zie je dat in horeca steeds minder. Ons hoofdgerecht bestaat uit met spinazie gevulde ravioli en een overheerlijke combinatie van pasta, peer en gorgonzola. Best vreemd, het voelt alsof je in Italië bent, maar dan op Spaans grondgebied. Dit restaurant is absoluut de moeite waard als je eens wat anders wilt dan tapas. 
 
We sluiten deze laatste avond af met een heerlijk wijntje op het terras en blikken terug op een geweldige city trip. Sevilla is een prachtige, schone stad met veel rijkdom, geschiedenis waar voor ieder wat te beleven valt. De ideale mix tussen cultuur en lekker eten. Absoluut een aanrader voor een city trip!
 
Muchas gracias Sevilla España, adiós!
 
Foto impressie Sevilla: