Food Unplugged

Foodunplugged

Het FoodFestival als inspiratie voor iedereen. Of je je nu foodie, vakidioot of liefhebber bent die bewust bezig is met eten en drinken.. op foodunplugged wordt stil gestaan bij eerlijk eten. Met Van Gogh als culinaire inspiratiebron voor deze tweede editie kun je kennismaken met de kleine telers, producenten en boeren en het verhaal achter het product ervaren. Een belevenis voor iedere foodliefhebber! 

 

Als nieuwsgierige Foodie heb ik afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Food Unplugged opzoek naar de nieuwste foodtrends en achtergronden over food. Aangekomen bij het kazerne terrein in Ede zie ik diverse leuke kleine kraampjes staan in een groot open veld. De setting ademt ambacht en kleinschaligheid uit. Zeker geen hippe moderne stands waarin producenten hun waar presenteren, wat ook totaal niet zou passen. Wat echter wel opvalt is dat alle producenten zo bevlogen zijn, bij elk kraampje wordt vol enthousiasme vertelt over het product, de achtergrond en wat het zo bijzonder maakt.

Deze passie voor food die men uitstraalt, de bijzondere verhalen doen je nadenken over eten en drinken. Er zijn diverse workshops waar je je kennis kunt verbreden. Zo kun je bijvoorbeeld leren broodbakken met @desemenzo of een cursus food fotografie met je smartphone door @kyonne. Ook Christan Weij was aanwezig (@papaspasta), die we kennen van de afgelopen editie van de Foodinspiration Days met een inspirerende verhaal over fermenteren. 

Naast deze workshops kon je overal proeven en er was een #biercollege door Gulpener Bier. De worstenbroodjes van #Houben waren ook erg in trek, vooral de vegetarische variant vond ik erg verrassend. Jord Althuizen, @Smokey_Goodness, maakte de natuur tot ultieme tool en ging 'unplugged all the way' met het bereiden van food in de grond. De warmte van de aarde en Moeder Natuur hielp hierbij een handje mee bij de bereiding. Ook de Cresscoach @ericmiete liet ons diverse cressen ervaren, maar niet zoals we gewend zijn van food beurzen. Nee, hij zorgde voor een verrassingseffect met bijvoorbeeld prikkelende gin-infusies en elektrisch geladen watermeloenen. Erg gaaf!

Ijs van aardappel, dat kon je proeven bij ijssalon #Antonio. Eigen gemaakt ijs van twee soorten aardappel. Persoonlijk vond ik dit teveel aardappel net niet zo'n geslaagde variant. In het bos kon je bij Van Riek tot Vork al etende luisteren naar het verhaal van de boer. Interessant zo ook het verhaal van de boer te horen. De afsluiter van de dag was toch wel de Gin Tonic bar. Het lijkt wel alsof ik na mijn bezoek aan het Ginfestival (zie een eerdere blog) steeds meer deze combinatie tegen kom. In de streekbar moest natuurlijk een lekkere mix gedronken worden. Samen met het prachtige weer en de variatie aan live muziek is dit een zeer geslaagd food evenement. 

Nu nog even nagenieten met deze foto impressie: